Cronaca

Sessioni di laurea alla Cattolica,
corsi terminati per 12 studenti

Si è svolta lunedì 4 aprile, presso l’Università Cattolica di Cremona una sessione di Laurea Magistrale in Agricultural and Food Economics. Hanno terminato il curriculum 10 studenti, di cui 4 residenti all’estero.

Oscar Ampofo (Ghana) – Progetto Afepa
con la tesi: Professional Networks and Access to Extension as Drivers of Innovation among Ghanaian Oil Palm Farmers.

Eva Salve Bacud (Filippine) – Progetto Afepa
con la tesi: Breeding with an Intersectional Lens: Understanding Farmers’ Varietal Trait Preferences for Gender-Responsive and Socially Inclusive Breeding Goals.

Josef Baumert (Germania) – Progetto Afepa
con la tesi: Bridging Positive Mathematical Programming and Econometrics for Agricultural Policy Analysis.

Beatrice Fusari di Cremona – Progetto Afepa
con la tesi: The impact of financial development and governement expediture on enviromental quality in agricultural sector in China: an ARDL approach.

Paolo Grandoni di Fermo (FM)
con la tesi: Simulation-optimization models for inventory control in multi-echelon distribution networks for perishable products.

Eleonora Itri di Roma
con la tesi: Barriers and motivations for market garden development.

Waheedhullah Khawrin (Afghanistan)
con la tesi: Growing Demands and Obstacles for Locally Grown Organic Produce in California.
Pietro Marconato di Villorba (TV)
con la tesi: Geographical Indications and agri-food export: evidence from Italian regions.

Michele Puerari di Sospiro (CR)
con la tesi: Evaluation of the distribution phase sustainability using environmental Life Cycle Assessment. A case study on biomethane production from agricultural waste feedstock for renewable road transport.

Silvano Supino di Palagianello (TA)
con la tesi: Impact of Front-of-Pack Nutrition Labels on consumers’ awareness and preferences.

Nello stesso giorno si è svolta anche una sessione di Laurea Triennale in Scienze e tecnologie alimentari. Hanno terminato il curriculum 2 studenti.

Daniele Roncali di Castiglione delle Stiviere (MN)
con la tesi: Tecnologia e produzione del mascarpone con particolari riferimenti agli aspetti impiantistici.

Gianmaria Salvioli di San Martino dell’Argine (MN)
con la tesi: Il ruolo del controllo qualità nella produzione di brodi liquidi e polveri lievitanti.

© Riproduzione riservata
Caricamento prossimi articoli in corso...